Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« ProjectoverzichtRSS

Excite

Het Europese netwerk van de Popfabryk.

EU
EU
Ciel / foto rick slagter
Ciel / foto rick slagter

Excite: Exchange of International Talent in Europe. Friese acts de grenzen over, dat is de doelstelling van Excite. Dit Europese uitwisselingsprogramma van de Popfabryk bestaat sinds 2009. Doel van het project is de uitwisseling van nieuw talent bevorderen op festivals en podia in Europa. Zo heeft Daily Bread in 2009 opgetreden in België en Schotland, heeft in 2010 Greyline deze tour gemaakt en BlackboxRed in 2011. In 2012 heeft Pioneers of Love onder andere opgetreden op het SPOT Festival in Aarhus in Denemarken en het Play Festival in België. In 2013 heeft MAASK gespeeld op het Go North festival in Inverness in Schotland. The Future’s Dust hebben in 2014 op het SPOT Festival in Aarhus Denemarken opgetreden. In 2015 speelde Sväva op Dockville in Duitsland en Yuko Yuko op Inverness Festival in Schotland, op Dockville in Duitsland en het Play Festival in België. In 2016 speelde Bastard Sugar op het Play Festival in België en MS Dockville in Duitsland. Stuart Mavis speelde op Live at Heart in Zweden. In 2017 speelden Abdomen bij Sørveiv in Noorwegen en FUNC heeft gespeeld bij Sonic Vision in Luxenburg en het Play Festival in België.

Excite wil de uitwisseling stimuleren van nieuw Europees talent op festivals en podia. Elke partner selecteert een band en verplicht zich om een speelplek te garanderen in eigen land. Op deze manier krijgt Fries talent de mogelijkheid om op te treden in diverse Europese landen. Vice versa kan het Friese publiek kennis maken met bands uit Noord Europa. Op Welcome to the Village en het Freeze Festival in Leeuwarden zijn elk jaar de deelnemende bands uit het Excite netwerk te horen. In 2015 waren dit Oakland Rain (NO) en Byron Bay (BE) bij Welcome to the Village en Hundreds (DE) bij Freeze Festival. Te zien bij de Village Sessions Oakland Rain en Byron Bay. In 2016 speelden JR Green (SCH) op Welcome to the Village en Lional (SCH) & FUNC (NL/FIN) bij het Freeze Festival. In 2017 speelden The Other SHI (DE) op Welcome to the Village, Wanthanee (BE) en Mira Aasma (SE) bij het Freeze Festival. The Other SHI heeft tevens deelgenomen aan een speciaal residence project in samenwerking met Podium Asteriks. De band uit Duitsland is gedurende een aantal dagen voorafgaand aan het festival een samenwerking aangaan met het Friese Ciel en het resultaat hiervan is gepresenteerd tijdens Welcome to the Village 2017.

De deelnemende partners in het Excite netwerk zijn:

Go North in Schotland – www.gonorthfestival.co.uk
Music:LX in Luxeburg – www.musiclx.lu
KulturUngdom in Zweden – www.kulturungdom.se
SØRF in Noorwegen – www.sorf.no
Poppunt in Belgie – www.poppunt.be
Popfabryk in Nederland – www.popfabryk.nl
Ora in Denemarken – www.ora.dk
RockCity in Duitsland – www.rockcity.de
TAMK in Finland – www.lostinmusic.fi

Er zijn twee Friese acts geselecteerd voor Excite in 2018. Dit zijn: Ciel en Cosmute.

Cosmute is een trio dat gevormd wordt door Michiel Mozer, Bas Modderman en Armand Niehaus. Hun muziek klinkt als een mix van onder andere Refused, The End, Deftones en The Mars Volta. Dit jaar is Cosmute geselecteerd voor EXCITE en zal het trio te zien zijn op Lost in Music Festival in Tampere, Finland. www.cosmute.com

CIEL is het soloproject van Michelle Hindriks (Sväva). Vorig jaar bracht ze haar debuut EP Anxiety uit bij Geertruida, was ze geselecteerd voor Popronde en begin dit jaar stond ze op Eurosonic/Noorderslag. CIEL speelt in mei met EXCITE op het SPOT Festival in Aarhus, Denemarken. www.facebook.com/cielmusic/

Uit het Excite netwerk zullen in Friesland bands spelen bij Welcome to the Village en het Freeze Festival.

Voor de periode 2018 - 2019 wordt Excite mede gefinancierd door Creative Europe en het netwerk daardoor de mogelijkheid heeft zich verder te ontwikkelen en uit te breiden.

Blijf op de hoogte van Excite via Facebook of de Excite website.
Foto: Ciel / Rick Slagter