Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

Nieuws

 • Open call - KOMPOST: Nahrung für den Geist

  16 April 2021

  Popfabryk, Media Art Friesland, European Media Art Festival en New Noardic Wave roepen beeldmakers, visueel kunstenaars, componisten en muziekproducers op om deel te nemen aan een unieke editie van KOMPOST. KOMPOST: Nahrung für den Geist creëert een vrije artistieke context voor een collaboratieve artist-in-residence op het Friese platteland, met een focus op ons landschap en de rol die wij daarin spelen door er te eten, te leven en te werken. Vijf geluid- en beeldmakers uit Friesland en de Duitse regio Osnabrück worden uitgenodigd om in tien dagen gezamenlijk een audiovisuele productie te realiseren met het lokale landschap als vertrekpunt.

 • The Resurrection neemt Excite Live Session op in Neushoorn

  19 March 2021

  Op vrijdag 19 maart om 12:00 uur verschijnt de live-sessie met de Friese band The Resurrection. Zij zouden vorig najaar op Sonic City in België staan, als onderdeel van uitwisselingsnetwerk Excite, maar het festival werd afgelast. Daarom namen ze een live-sessie op in de Arena van Neushoorn in december. De sessie wordt door Excite verspreid en gepromoot, tezamen met sessies van andere geselecteerde acts, die momenteel één voor één worden uitgebracht.

 • Kompost #1 '21 met Gert Boersma & Marc Henri Queré

  19 March 2021

  Kompost is een tijdelijke, experimentele vrijplaats voor beeldmakers en geluidskunstenaars in of uit Friesland. Vanuit de twee disciplines, beeld en geluid, worden voor elke editie twee makers uitgenodigd om een week lang samen te werken aan een compositie van ongeveer 20 minuten. Een unieke locatie in Friesland is de setting voor elke residentie. Deze editie is dat de Sint Gertrudis Kerk in Peins. Muzikant Gert Boersma en beeldmaker Marc Henri Queré verblijven hier de hele week om aan hun compositie te werken.

 • Sweetgodanimals neemt Excite Live Session op in Neushoorn

  26 February 2021

  Normaalgesproken stuurt Europees uitwisselingsnetwerk Excite jaarlijks een selectie getalenteerde, jonge acts de grens over. Deze acts krijgen de kans om op festivals te spelen en hun internationale netwerk uit te breiden. Vorig jaar hebben er geen uitwisselingen plaats kunnen vinden vanwege Corona. Daarom hebben de Excite-partners in samenwerking met lokale poppodia live-sessies opgenomen met de geselecteerde acts.

 • Hit the North selectie 2021 bekend

  5 January 2021

  Uit Friesland doen Blondeau, Faske, Timo de Jong en Cloudsurfers mee.

 • Wurdspøken

  7 December 2020

  Straattaal en streektaal versmelten op nieuwe mixtape van Noord- en Oost-Nederlandse hiphoptalenten

 • Hit the North open call 2021

  22 October 2020

  Hit the North opent inschrijvingen voor Noordelijke acts, waaronder vier Friese acts, waarvan specifiek één hiphop act.

 • deZOO

  12 October 2020

  Faske als artist-in-residence naar Den Haag in het kader van deZOO een samenwerking tussen onder anderen Neushoorn en het Paard...

 • Tristan Visser gaat voor een audiovisuele ontdekkingsreis naar het noorden van Groenland

  11 August 2020

  Voor zijn project Arctic Mirage vertrekt Tristan Visser woensdag 12 augustus voor een maand naar het noorden van Groenland. 

 • Friese Vinyl Club

  1 July 2020

  Vanaf nu kun je lid worden van de Friese Vinyl Club. Support your local scene en ga naar http://friesevinylclub.nl, juist nu.