Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« ProjectoverzichtRSS

Freesonica

Frieslands langstlopende professionaliseringsproject voor bands en acts.

pendants
pendants
esther de jong
esther de jong

Freesonica is het coachings- en professionaliseringstraject van de Popfabryk voor Friese muzikanten. Jaarlijks worden twee tot drie talentvolle Friese pop-acts begeleid. Het hoofddoel van Freesonica is om Friese acts op een professionele, zelfvoorzienende manier te laten opereren in het muzikale veld.

Voor 2017 zijn Esther de Jong en Pendants geselecteerd.

Esther de Jong
Esther de Jong schrijft Nederlandse Dagboekmuziek. Aan de hand van kleine liedjes met grootse beelden sleurt ze de luisteraar mee naar een eigen, ondergrondse wereld. Daar waar het weliswaar grotendeels al benauwend, grijs en grauw is maar waar altijd ruimte is om nóg dieper te graven. Met onderwerpen als liefde, (ver)dwalen, meer liefde, hartzeer en nog meer liefde gokt ze dat de verhalende teksten herkenbaar zijn voor velen die ooit het leven hebben ontmoet. In 2017 zal Esther stapje voor stapje de diepste grotten in haar hoofd openstellen voor jou.

Pendants
Pendants maakt muziek die bij uitstek geschikt is voor een dansende zonsondergang. De indierock band uit het hoge noorden valt ergens tussen de arena-funk-rock van Foals en de dansbaardere synth pop van Bombay Bicycle Club, met een vleugje Talking Heads voor diegene die het er in wil horen. Pendants debuutsingle Nothing To Fear, is geproduceerd door Smoet & Smoel en verschijnt in 2017.

Het traject duurt een jaar lang en bestaat o.a. uit intensieve coaching, brainstormsessies, workshops (podiumpresentatie, social media), media training, PR ondersteuning, het realiseren van kwalitatieve optreedmogelijkheden door heel Nederland (en het buitenland.). Daarnaast krijgen deelnemende acts advies en ondersteuning bij het zoeken naar alternatieve financieringsmogelijkheden voor hun activiteiten.

Gezien het huidige niveau van de bands die hebben deelgenomen aan het project, kun je gerust zeggen dat Freesonica een formule voor succes heeft ontwikkeld! Acts uit voorgaande Freesonica jaren zijn o.a. Tolls (Daan van Beijeren), Abdomen, Bastard Sugar, DOOXS, Sväva, Flying Trashcans, The Future’s Dust, Maask, BlackboxRed, Daily Bread, A Silent Express, Pioneers of Love en Monstertux.